Richtlijnen Corona in onze praktijk

Richtlijnen Corona in onze praktijk

RICHTLIJNEN CORONA IN ONZE PRAKIJK

 

Beste patiënten,

 

In verband met de drukte in onze praktijk en om besmetting van patiënten en personeel met het coronavirus te voorkomen vragen wij uw aandacht voor de volgende richtlijnen in onze praktijk:

 

 • Als u een afspraak wilt maken BEL dan altijd eerst de praktijk.
  Kom niet naar de praktijk toe (tenzij u een afspraak heeft).
 • Als u vragen heeft over het Corona virus en u bent niet ziek bel dan niet onze praktijk, maar met het speciale nummer 0800-1351 (gratis) van het RIVM.
 • U belt wel met de praktijk:
  • als u een chronische ziekte heeft en/of als u ouder bent dan 70 jaar
  • en koorts heeft (meer dan 38 graden)
  • en hoest of ademt moeilijk.

In overleg met de huisarts wordt dan bekeken hoe u geholpen kunt worden. Indien nodig komen we u thuis onderzoeken en behandelen.

 

 • Bent u jonger dan 70 jaar en heeft u géén chronische ziekte maar heeft u last van neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of verhoging tot 38,0 graden Celsius? U hoeft de huisarts niet te bellen. Blijf thuis, ziek uit en zorg dat u anderen niet besmet. Houd dus afstand tot andere mensen. Blijf thuis tot u 24 uur geen klachten heeft. Kijk op www.thuisarts.nl

Bel wel naar de huisarts als de klachten niet minder, maar erger worden. Bijvoorbeeld als u steeds zieker wordt of moeilijker gaat ademen.

 

 • Als u een afspraak heeft in onze praktijk kan het zijn dat u wordt behandeld door de huisarts in beschermende kleding.

 

 • VERDER KAN IEDERE PRAKIJK ZELF NOG RICHLIJNEN TOEVOEGEN:
  Bijvoorbeeld:  De spreekuren zullen vervangen worden door telefonische afspraken. Er zal beperkt spreekuur zijn voor patiënten die wel hoognodig onderzocht moeten worden.

 

Voor uitstekende en actuele informatie over het coronavirus in Nederland verwijzen wij u naar de volgende  twee websites:

https://www.thuisarts.nl/nieuw-coronavirus

https://www.rivm.nl/nieuws/actuele-informatie-over-coronavirus

– Nogmaals: blijf zoveel mogelijk thuis!

– Was regelmatig uw handen.

– Nies en hoest in uw elleboog.

– Breng zeker geen bezoek aan zwakkeren en ouderen, maar bel hen even!

 

Wij hopen op uw medewerking en begrip!Translate »
Call Now Button